Ambasador I. R. Iranu
Ogłoszenia
Przydatne linki
Ocena i monitorowanie
Wiza turystyczna

 

 Wiza turystyczna

 

Wiza turystyczna jest wydawana obcokrajowcom zamierzającym wyjechać do Iranu w celach turystycznych lub aby odwiedzić rodzinę czy przyjaciół. 

 

Wymagane dokumenty:

 

1. Numer pozwolenia na wydanie wizy uzyskany w Ministerstwie Spraw Zagranicznych Iranu (Sekcja wizowa). Pozwolenie takie można uzyskać korzystając z pośrednictwa irańskich agencji turystycznych (ich lista znajduje się na stronie www.itto.org) lub polskich serwisów konsularnych.

2. Oryginał paszportu wnioskodawcy (ważny przez co najmniej 6 kolejnych miesięcy) oraz kopia strony paszportu z danymi osobowymi.

3. Wniosek wizowy odpowiednio wypełniony i podpisany przez osobę aplikującą  o wizę (jeden egzemplarz) - wniosek powinien być wypełniony komputerowo.

4. Aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe (bez okularów). Prosimy nie przyklejać zdjęcia do formularza.

5. Dowód wpłaty z banku za wnioskowaną wizę.

6. Dowód wykupienia odpowiedniego ubezpieczenia turystycznego (pokrywającego koszty ewakuacji medycznej oraz transportu zwłok).

 

Uwagi:

● Paszporty z wizą można odbierać osobiście lub zamówić przesyłkę kurierską. 

● Składanie i odbiór dokumentów od poniedziałku do piątku w godz. 14 - 15, informacja telefoniczna w godzinach 9-12 (tel. 22 - 6175627)

 

 

Start |  Galeria zdjęć | Mapa strony | aktualności | Informacje kontaktowe | Skontaktuj się z nami | poszukiwanie