Ambasador I. R. Iranu
Ogłoszenia
Przydatne linki
Ocena i monitorowanie
Wiza tranzytowa

 

Wiza tranzytowa

 

Wizę tranzytową wydaje się obcokrajowcom w celu przejazdu przez terytorium geograficzne Iranu do kraju trzeciego.                                                                                                        

Wymagane dokumenty:

 

1.  Oryginał paszportu wnioskodawcy (ważny przez co najmniej 6 kolejnych miesięcy) oraz kopia strony paszportu z danymi osobowymi.

2. Wniosek wizowy odpowiednio wypełniony i podpisany przez osobę aplikującą o wizę (jeden egzemplarz) - wniosek powinien być wypełniony komputerowo.

3. Aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe (bez okularów). Prosimy nie przyklejać zdjęcia do formularza.

4. Aktualna wiza kraju docelowego.

5. Potwierdzony bilet do kraju docelowego.

6. Ważne zezwolenie na pobyt w Polsce (dotyczy obywateli krajów innych niż Polska)

7. Dowód wpłaty z banku za wnioskowaną wizę.

8. Dowód wykupienia odpowiedniego ubezpieczenia turystycznego (pokrywającego koszty ewakuacji medycznej oraz transportu zwłok).

 

Uwagi:

● Składanie i odbiór dokumentów od poniedziałku do piątku w godz. 14 - 15, informacja telefoniczna w godzinach 9-12  (tel. 22- 6175627)

 

 

Start |  Galeria zdjęć | Mapa strony | aktualności | Informacje kontaktowe | Skontaktuj się z nami | poszukiwanie